© 2007 - 2024 tourist-informator.info. all rights reserved
CĂUTARE căutare avansată Rezervare
uncover map ▼

Mănăstirea Franciscană Estelnic


Mănăstire Estelnic
Mănăstirea Franciscană Estelnic

Estelnic

-

46.105137, 26.206745

arată numărul de telefon

   ̶

http://

0.3 km

27.2 km

51.3 km

De ce să alegi Mănăstirea Franciscană Estelnic:
+ adaugă în planificator
Disponibilitate neactualizată
-
Arată orar

Prezentare generală - Mănăstirea Franciscană Estelnic

Alapítója Nagy Mózes gelencei plébános volt, aki az esztelneki/kantai iskolát is alapította. Esztelnek felső részében ősidők óta kápolna állt, amelyet Szent György vértanú tiszteletére szenteltek. Mellé Nagy Mózes telket vásárolt, és saját költségén egy kis házat épített fából. Első lakója P. Pálfi Ferenc volt 1676-ban. Később, P. Dóczi Imre idejében, fából építették az első kolostort, amelyet 1690-ben fejeztek be. A zárda melletti templom 1710–1729 között épült a régi Szent György kápolna elemeinek felhasználásával, valószínűleg a templom szentélye lett. Ezután a zárdát is újjáépítették kőből és téglából, ekkor nyerte el végleges formáját. A munka 1750-ben fejeződött be. Az esztelneki zárda kulturális központ volt. Gimnáziuma és bentlakása volt kb. egy évszázadon keresztül, ahol a környékbeli gyermekek tanultak és elhelyezést nyertek.
A hajdani Háromszéken itt volt az első állandó színház, ahol a tanuló ifj úság színdarabokat (iskoladrámákat) adott elő. A zárda a templommal együtt 1921. december 23-án leégett. Minden – az értékes könyvtár és a sok kézirat – a lángok martalékává vált. Az egykori négyzet alakú zárdának csak a keleti részét építették újra. A templomot, melynek falai még álltak lebontották, majd a harmincas években a tornyot is. A régi zárdára egyedül az eredeti alakban fennmaradt kettős sekrestye emlékeztet, mely a zárda legrégibb része volt. 1690 táján épült, ma az ebédlő és konyha kapott helyet benne. Az égéstől megmenekült a 18. századi díszes sekrestyeszekrény és két faragott gerenda. Kerítésként áll még a templom északi fala.

what's nearby
Caută în vecinătate
  • cazări
  • gastronomie
  • servicii
  • atracţii
  • evenimente
city info

EXPERIENŢA TURIŞTILOR (IMPRESII, COMMENTARII) Mănăstirea Franciscană

Au fost aici: 0 Tu ai fost aici?
Vor să revină aici: 0 Vrei să revii aici?
Vor să ajungă aici: 0 Vrei să ajungi aici?
Locaţia îi place la: 0 Îţi place locaţia?
IMPRESII NEGATIVE (0) IMPRESII POZITIVE (0) FOTO TURIŞTI
Nu sunt impresii adăugate despre Mănăstirea Franciscană.

Fii primul care adaugă.
Această secţiune prezintă strict opiniile şi părerile utilizatoriilor siteului şi au fost publicate la cererea şi cu acordul acestora. Tourist Informator face tot posibilul să elimine mesajele defaimătoare, calomnioase sau jignitoare şi nu poate fi tras la răspundere pentru conţinutul acestei secţiuni.
Acest obiectiv nu a fost votat. Fii primul care votează
Votul tău: -
Adaugă impresia, părerea ta despre locaţie. Schimbul de experienţă ajută şi pe alţi călători să aleagă mai bine. Vă mulţumim.
Adaugă impresie + fotografii
Trebuie să fiţi autentificaţi pentru adăugare comentarii şi fotografii despre locaţie!
lorem ipsum

loading ...