© 2007 - 2024 tourist-informator.info. all rights reserved
SEARCH advanced search Booking
uncover map ▼

Dugas Bath Danesti


Outdoor pool Danesti
Dugas Bath Danesti

Danesti

Nr. 384

46.514014, 25.746796

show the phone number

   ̶

http://felcsik.ro

0.7 km

9.7 km

16.8 km

Why is so special Dugas Bath Danesti:
+ add to planner
Availability outdated
0:00 - 0:00
Program

Presentation - Dugas Bath Danesti

Numele satului Dăneşti aminteşte locuitorilor din regiune de două lucruri. De Băile Dugás şi de ceramica neagră. Amândouă au un caracter reprezentativ. Apa termală de 18 grade Celsius a băii Dugás atrage locuitorii din împrejurimi. Aici funcţionează unicul ştrand din Ciucul de Sus, care este un loc popular de distracţie al tinerilor.

Baia cu apă minerală se situează la 1500 metri de drumul naţional cu numărul 12 şi la 1200 metri de gară, în partea de sud-vest a satului, la poalele unui deal foarte frumos, de unde se poate admira lanţul muntos al Hăşmaşului Mare, Piatra Singuratică, Tarcăul şi Munţii Ciucului.

Pe deal este amplasată o vilă care poate adăposti 10 persoane, cu vedere asupra bazinului de 33x10 metri şi bazinului pentru copii de 4x10 metri, care sunt înconjurate de un loc îngrădit de făcut plajă acoperit cu iarbă.

Baia cu apă minerală se întinde pe un teren de 22000 metri pătraţi. Baia a fost fondată în anul 1929 de către corpul industrial al Ciucului de Sus. Istoria sa a început cu acel izvor natural de apă minerală a cărei apă de 20 grade Celsius a fost recomandată pentru tratament de băut şi de vană de către medicina populară. În anii 1960 s-a descoperit prin foraj adânc un izvor hipotermal de 22 grade Celsius, care operează un bazin de 33x10 metri şi un bazin pentru copii de 4x10 metri cu tobogan. În anul 1998, cu ocazia unui nou foraj de 245 metri s-a descoperit cel de-al treilea izvor hipotermal (26oC) de apă minerală, a cărei compoziţie chimică este asemănătoare cu cea a izvoarelor menţionate anterior, însă temperatura sa este mai ridicată cu 4oC
what's nearby
Search nearby
  • accomodations
  • gastronomy
  • services
  • attractions
  • events
city info

TOURISTS REVIEWS Dugas Bath

Here were: 0 You were here?
They want to come back here: 0 Do you want to come back?
They want to come here: 0 Do you want to come here?
The location is liked by: 0 Do you like the location?
NEGATIVE IMPRESSIONS (0) POSITIVE IMPRESSIONS (0) TOURIST PHOTOS
No impressions are added.

Be the first to add.
This section presents strictly the opinions and remarks of the user of the site and were published at request, with their agreement. Tourist Informator makes everything possible to eliminate the defaiming, denigrating or insulting messages, und cannot be held responsible for the content of this section.
This objective was not voted. Be the first to vote it
Your vote: -
Add your impression, opinion about this location. Sharing travel experiences help others choose the best. Thank you.
Add new impression & photos
You must be logged in to add impressions
lorem ipsum

loading ...