Declarata monument al naturii de mai bine de cinci decenii, Piatra Teiului este o stanca izolata, situata la o distanta de aproximativ 44 km NV de orasul Bicaz, langa viaductul din comuna Poiana Largului, in cuveta actuala a lacului de acumulare Izvorul Muntelui. Accesul catre ea se poate face pe soseaua Piatra Neamt - Bicaz - Borsec (Vatra Dornei).
Stanca Piatra Teiului este declarata monument al naturii de mai bine de cinci decenii si este asezata la “Coada Lacului” in locul unde se intalnesc cele patru drumuri care vin dinspre Moldova si Transilvania, la o altitudine de 508 m.
Aici se poate studia procesul de sedimentare din trecutul geologic al acestei zone.
In cea mai mare parte a anului ea este inconjurata de apele lacului de acumulare, cel mai bine putand fi observata de pe viaductul ce traverseaza lacul.
Stanca are o inaltime de 23 m. S-a constatat la o analiza mai atenta ca in compozitia rocii intra o bogata fauna fosila sarmatica.
Initial stanca a fost denumita Piatra Dracului, denumirea actuala capatand-o dupa ce pe ea a crescut un tei.
Denumita de localnici Piatra Dracului, de acest monument al naturii se leaga numeroase legende. Se spune ca Stanca Piatra Teiului isi schimba locul in fiecare noapte iar atunci cand dracul vine la ea, toate focurile din localitatile vecine se sting si toate animalele, de la pasari la patrupede, tac.
O alta legenda vorbeste despre un capcaun care fura fetele din sat si le ducea pe platoul muntelui unde le transforma in stana de piatra cu infatisari ciudate.